موسسه مشاوره حقوقی و کیفری

موسسه مشاوره حقوقی
مشخصات بلاگ

گروه وکلای آسایش گستران با در اختیار داشتن کادری گسترده از وکلای پایه یک و قضات بازنشسته و اساتید دانشگاهی در سراسر ایران و کشورهای زیادی میتوانند تامین کننده آسایش حقوقی شما هموطنان ارجمند باشند .

طبقه بندی موضوعی
چهارشنبه, ۱۱ خرداد ۱۴۰۱، ۰۳:۲۴ ب.ظ

وکیل دادگستری و دعوی الزام به تحویل مبیع

وکیل دادگستری و دعوی الزام به تحویل مبیع

پیش از این توضیح دادیم که به مجرد عقد بیع، مشتری مالک مبیع می‌گردد. فلذا یکی از تعهدات مهم بایع، تحویل مبیع در موعد و مکان مقرر به مشتری است. حال اگر بایع از اجرای این تعهد خودداری نماید، تکلیف چیست؟

وکیل دادگستری و دعوی الزام به تحویل مبیع

در چنین شرایطی مشتری می‌تواند به عنوان مالک جدید ملک و به استناد مبایعه‌نامه و یا سند رسمی، الزام بایع به تحویل مبیع را مطالبه نماید. دعوی «الزام به تحویل مبیع» شرایطی دارد که در ادامه مطلب حاضر به بررسی این شرایط می‌پردازیم. تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

الف) دادگاه صالح

در خصوص دادگاه صالح رسیدگی کننده به دعوی الزام به تحویل مبیع، باید به این نکته توجه داشت که نوع مال مورد معامله است که دادگاه صالح را تعیین می‌نماید. اگر مال مورد معامله، مال غیرمنقول باشد، دادگاه حقوقی محل وقوع مال غیرمنقول صالح است. لیکن چنانچه مبیع، مال منقول باشد دادگاه صالح رسیدگی کننده به آن، دادگاه محل اقامت خوانده و یا محل وقوع عقد است.

ب) مستندات دعوی

برای دعوی الزام به تحویل مبیع، از طریق مبایعه نامه می‌توان اقدام نمود. یعنی فروش مبیع و وقوع عقد بیع با مبایعه‌نامه قابل اثبات است و به استناد همین مبایعه‌نامه می‌توان دعوی الزام به تحویل مبیع را علیه بایع طرح نمود.

ادامه مطلب...

https://nolo.asia/

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی